Geschiedenis

In 2017 hebben 8 arts-assistenten orthopedie vanuit de regionale opleidingsgroepen orthopedie Oost en Noord-Oost het idee opgevat om vanaf dit jaar een – in opzet jaarlijks terugkerende – sportdag te organiseren voor A(N)IOS, onderzoekers én stafleden orthopedie van alle Nederlandse ziekenhuizen, genaamd ‘Sporthopedie’.

Middels dit sportevenement wilden we de vriendschappelijke banden tussen de verschillende orthopedische regio’s in Nederland aanhalen om de huidige en toekomstige samenwerking te stimuleren. Bovendien is het belangrijk om als orthopeden (in opleiding) uit te dragen dat sporten essentieel is voor een gezond bestaan én goed kan bijdragen aan het vergroten van een sociaal netwerk. Zeker gezien de orthopedie bij uitstek het specialisme is dat zich bezig houdt met beweging.

Overdag hebben de 8 deelnemende opleidingsregio’s – gecombineerd met omliggende niet-opleidings-ziekenhuizen – gestreden om de wisseltrofee door middel van sporten als voetbal, hockey, beachvolleybal, estafettelopen en touwtrekken. De dag werd afgesloten door een grote netwerkborrel.

De eerste editie werd gehouden in Nijmegen, welke werd geopend en gesloten door Prof. dr. R.G.H.H. Nelissen en Prof. dr. M. de Kleuver.

 

Het was zo een groot succes, dat het de volgende jaren weer georganiseerd gaat worden!